Eigen risico

Eigen risico 2018-02-18T19:59:49+00:00

Algemene informatie over eigen risico

We kennen het eigen risico natuurlijk van onze eigen zorgverzekering. Voor de hondenverzekering is ongeveer hetzelfde van toepassing. Het eigen risico is het deel wat je zelf dient te betalen van je declaratie. Per verzekeraar verschilt het nogal dus daarom is het één van de onderdelen waar je goed op dient te letten bij het vergelijken van verzekeringen. Zo betaal je bij de ene hondenverzekering een vast bedrag per declaratie maar vaak dien je ook zelf een percentage van het hele bedrag te betalen. Hoe hoger je maandpremie hoe minder is vaak de standaard. Maatschappijen zonder een eigen risico zijn er bijna niet.

Een vaste bedrag

Vele verzekeraars werken met een vast bedrag per declaratie. Dit is ongeacht de hoogte van de totale rekening en vaak ook nog te bundelen met verschillende rekeningen. Ja kan dan vaak de declaraties van één jaar bundelen zodat je maar één keer het vaste bedrag hoeft te betalen. Dit heeft natuurlijk wel tot gevolg dat je zelf tijdelijk moet instaan voor de medische kosten.

Een percentage

Een deel zelf betalen is een vaak gebruikte strategie van de verzekeraars. Wat je voor percentage zelf moet betalen hangt vaak af van de verzekering die je afgenomen hebt. Hoe meer je per maand betaald hoe minder percentage je vaak dient te betalen per declaratie.