Afsluiten

Afsluiten 2018-02-11T08:37:28+00:00

Wanneer kan ik mijn puppy verzekeren?

De standaard is dat je je puppy al kan verzekeren voordat je hem opgehaald hebt bij de fokker of het nestje. Zo ben je direct gedekt. Ook is het mogelijk net na een eerste dierarts bezoek te verzekeren. De kosten worden vaak dan nog meegenomen in de verzekering.

Kan ik mijn oudere hond verzekeren?

Het verzekeren van een oudere hond is vaak wel mogelijk en dat is wel zo handig want ze zijn natuurlijk vaker ziek. Verzekeraars weten dit natuurlijk ook en hanteren daarom vaak hogere premies en extra voorwaarden. Door de verzekeringen te vergelijken kan je bekijken wat er voor jouw situatie mogelijk is. Weet dat er maatschappijen zijn die honden boven de 8 jaar niet meer accepteren.

Kan ik mijn zieke hond verzekeren?

Dit is vaak mogelijk maar de kosten die gemaakt worden voor de huidige ziekte worden niet meegenomen. Tevens eventuele kosten in de toekomst voor de ziekte. Vaak hanteren maatschappijen een uitsluitingstermijn waarbij je de medische kosten in de eerste 30 dagen buiten de dekking vallen.

Moet mijn hond een identificatiechip?

Bij veel verzekeraars is een identificatiechip verplicht. De kosten hiervan worden echter wel door de verzekeraar gedekt. Vergoedingen worden niet uitbetaald als de hond geen chip heeft dus deze stap mag je zeker niet vergeten!