Petplan

Petplan 2018-02-10T10:25:27+00:00

petplanPetplan is een gespecialiseerde huisdierenverzekeraar die actief is in Nederland maar ook internationaal. Met bijna 40 jaar ervaring is het één van de bekende partijen in de wereld als het gaat om het verzekeren van je huisdier. Vanaf 2006 zijn ze ook actief in Nederlands vanuit hun kantoor in de Rijp. Petplan is een initiatief van Unigarant verzekeringen.

Meer dan alleen voor je hond

Petplan is een aanbieder die zich  niet enkel richt op honden maar ook op katten, konijnen en zelf papegaaien. Één van de voordelen van deze aanbieder is dat zijn zelf werken met gediplomeerde dierenartsassistentes die vaak ook zelf nog eens huisdieren hebben. Het zijn dus echte liefhebbers en dat zie je niet bij elke verzekeraar terug. Door deze kennis weten ze waar ze over praten en kunnen ze een inhoudelijk gesprek met je voeren. Al met al heeft dit ertoe geleidt dat ze de grootste huisdierenverzekering is van de wereld met inmiddels ongeveer 1.500.000 dieren verzekerd. Een zeer groot aantal!

Samenwerkingen

Samen met de Dierenbescherming heeft Petplan de handen in een geslagen om verantwoord huisdierenbezit te stimuleren. Natuurlijk betekent dit een goede verzorging van je dier, voldoende aandacht, speeltjes en een fijne plek in huis. Wat veel mensen echter vergeten is dat een huisdier ook veel kosten met zich mee kan brengen. Door de juiste verzekering af te sluiten voorkom je dat financiële tegenvallers invloed hebben op de beste medische zorg voor je dier.

Bekijk een korte samenvatting over Petplan

 

De Petplan pakketten

Naast de kennis over dieren hebben ze ook nog eens prima verzekeringen. Ze delen deze op in 3 verschillende pakketten met verschillende dekkingen. Deze hebben de volgende benamingen:

  • Basis
  • Plus
  • Totaal

De verschillende pakketten dekken een deel van de kosten. Bijvoorbeeld van de volgende ingrepen:

  • Een consult of diagnostiek
  • Fysiotherapie en gedragstherapie
  • Meer dan 1000 behandelingen
  • Operaties, opname en medicijnen
  • Gebit, MRI, CT scan, dierenambulance, ziektekosten Europa

Hoe groot de dekking zal zijn ligt af van welk pakket je afgenomen hebt. Logisch hierbij is hoe meer je betaald die groter de dekking.

Zijn ze altijd de goedkoopste?

Natuurlijk spelen er meer variabelen mee in het kiezen van een verzekering dan alleen de prijs. De specialistische kennis van de medewerkers van Petplan is een fijn idee echter wil je natuurlijk een goed vergelijk maken tussen de verschillende aanbieders op meerdere punten. Of Petplan de juiste aanbieder is voor jouw situatie kan je bekijken in het overzicht waarbij alle verzekeraars met elkaar vergeleken worden.