Hema

Hema 2018-02-13T19:41:41+00:00

Hema hondenverzekeringDe HEMA kennen we natuurlijk allemaal van de populaire winkels echter gaat hun dienstverlening een stuk verder dan je wellicht zou denken. Ook op het gebied van verzekeren kunnen ze je prima ondersteunen. De HEMA hondenverzekering is een betaalbare verzekering voor je dier. Ze werken met een basispakket en losse aanvullende diensten die je zelf kan kiezen.

 

Eigen bijdrage HEMA hondenverzekering

Bij de HEMA hondenverzekering betaal je altijd een deel van de declaratie zelf. Dit is een vast percentage van de verzekerde medische kosten. Voor behandelingen die vallen onder de basisverzekering is dit een percentage van 15 percent. Voor de behandelingen die vallen onder de aanvullende dekkingen is dit percentage nog een stukje hoger namelijk 50%. Voor het indienen van declaraties wordt tevens een bedrag gevraagd. Deze eigen bijdrage is 45 euro per keer. De declaraties kun je een jaar na dato nog indienen dus het advies is om deze zoveel mogelijk op te sparen. Zo voorkom je dat je meerdere keren het bedrag dient te betalen. Het indienen van de nota’s kan via het in declaratieformulier die je op de website kan vinden.

Dekking

Wanneer je dier in Nederland ziek wordt of een ongeluk krijgt heb je vanuit de basisdekking van je hondenverzekering in veel gevallen recht op een vergoeding van de medische kosten. De vergoedingen die de HEMA dekt dienen medisch noodzakelijk te zijn,  vaak te worden toegepast en moet uitgevoerd worden door een dierenarts en dierenspecialist.

Een lijstje met de dekkingen zijn bijvoorbeeld:

  • De kosten van een identificatiechip en het plaats van de chip tot maximaal 60.-
  • Het standaardconsult van een dierenarts tot maximaal 50.- per keer
  • Het standaardconsult van een dierenarts of -specialist/Facultiteit Dierengeneeskunde tot maximaal 75.- per keer
  • Het gebruik van een dierenambulance direct na het ongeval tot maximaal 150.- per keer
  • De kosten voor CT-/MRI-scan en lasertherapie/laser-reflextherapie inclusief alle bijkomende kosten voor vijftig procent
  • De kosten voor een advertentie bij vermissing tot een maximum van 250.-
  • De kosten als jouw huisdier ziek wordt door een (landelijke) epidemie tot een maximum van 125.-. Dreigt er een epidemie? Dan vergoeden wij de kosten tot dit maximum. Wij vergoeden de kosten alsnog, zodra wij definitief weten dat er daadwerkelijk geen sprake is van een epidemie.

Wachttijd

Net als de meeste andere verzekeraars werkt de HEMA met een wachttijd van 30 dagen. In deze eerste 30 dagen is je huisdier nog niet verzekerd. In deze periode kan je al wel je dier chippen en een consult houden.

Beste keuze?

Is de HEMA hondenverzekering voor jou de beste keuze? Dat is moeilijk te bepalen. Door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken krijg je een goed beeld van de kosten en dekkingen van deze aanbieder. Bekijk hiervoor de vergelijken pagina.